Lunch,  Recepten

Regenboogsalade met mosterddressing

Deze salade heb ik lang geleden gemaakt, maar dan met druiven in plaats van met blauwe bessen. Het recept is iets aangepast dus, maar is nu wel nog lekkerder!
Ik vind het altijd ontzettend leuk als mijn eten eruit ziet als een feestje. Met deze salade zit dat wel goed. Als je hier toch niet vrolijk van wordt..

Het is een erg makkelijke salade. Je hoeft alleen maar de groenten te snijden en een dressing te maken.

De salade is genoeg voor één persoon.

Ingrediënten:
♡ 5 cherrytomaten
♡ 1/2 wortel
♡ 1/2 blikje maïs
♡ 1/4 komkommer
♡ 1/4 groene paprika
♡ 2 handjes blauwe bessen
♡ 1/2 el mosterd
♡ scheutje citroensap
♡ 1 tl ahornsiroop
♡ 1 tl olijfolie
♡ 1/2 el appelazijn
♡ 1 tl gedroogde oregano
♡ snuf peper en zout

Was de groenten en de blauwe bessen voor je gaat beginnen. Spoel tevens de maïs af.
Snij de cherrytomaten in kwarten, de wortel in linten en de komkommer en groene paprika in stukjes.
Verdeel de groenten op kleur op het bord. Leg eerst de cherrytomaten neer, dan de wortellinten, gevolgd door de maïs, komkommer, groene paprika en als laatste de blauwe bessen.

Meng in een kommetje apart de mosterd, citroensap, ahornsiroop, olijfolie, appelazijn, gedroogde oregano en peper en zout.

Verdeel de dressing over de salade.
Een kind kan de was doen, toch?

Eetsmakelijk!