Diner,  Lunch,  Recepten

Ovengroenten met spelt en gember-sojasaus

Dit is mijn favoriete vegan gerecht en ik eet dit dan ook regelmatig.
Ik ben gek op groenten uit de oven.
De soorten groenten en granen kun je prima afwisselen als je dat lekker vind.
Denk bijvoorbeeld aan rode kool, peultjes, spruitjes of broccoli en wat dacht je van quinoa of zilvervliesrijst in plaats van spelt?
Met dit gerecht kun je eindeloos variëren.
Het recept is genoeg voor 2 personen.

Ingrediënten:
♡ 150 gram spelt
♡ 1 potje kikkererwten
♡ 3 wortelen
♡ 2 flinke handen sperziebonen
♡ 2 rode paprika’s
♡ 2 el olijfolie
♡ 2 tl (gerookte) paprikapoeder
♡ 1  tl knoflookpoeder
♡ 1 tl uienpoeder
♡ 1/4 cup sojasaus
♡ 3 el ahornsiroop
♡ 1 tl verse gember
♡ teentje knoflook
♡ peper

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de paprika en wortel in kleine stukken en dop de sperziebonen. (Gebruik eventueel diepvries sperziebonen, dat is nog makkelijker.)
Spoel de kikkererwten af en leg deze samen met de groenten op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Verdeel de olijfolie, (gerookte) paprikapoeder, knoflookpoeder en uienpoeder over de groenten en kikkererwten heen. Meng met je handen de olijfolie en kruiden goed door de groenten en kikkererwten.
Zet de bakplaat in de oven en bak voor 15 minuten. Draai de groenten en kikkererwten na 15 minuten om en bak dan nog eens 15 minuten.
Kook ondertussen de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking en maak de dressing.
Rasp de gember en pers de knoflook. Doe de sojasaus, ahornsiroop, gember, knoflook en peper in een apart kommetje en roer door elkaar.
Na 30 minuten in de oven zijn de groenten en kikkererwten klaar.
Verdeel in twee kommen de spelt en leg de groenten en kikkererwten hier bovenop. Giet de gember-sojadressing er overheen.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *