Diner,  Recepten

Makkelijke pompoenchili

Toen ik dit recept van Albert Heijn voor het eerst at, at ik nog niet veganistisch. Dit was een van de weinige maaltijden met pompoen die ik echt heel erg lekker vond. Ik vind maaltijden met pompoen snel te zoet en mis dan echt wat hartigheid. Dat is bij dit recept absoluut niet het geval!
Het is zoals de naam het zegt een heel makkelijk recept, maar het duurt wel even.
Ik heb eergister deze variant gemaakt, het is bijna hetzelfde, maar nu uiteraard wel een veganistische versie!

Ingrediënten:

Voor 4 personen
♡ 1 pompoen
♡ 800 gram gekookte zwarte bonen
♡ 800 gram tomatenblokjes
♡ 200 gram vegan gehakt
♡ 1 Jalapeñopeper
♡ 2 eetlepels Al-Andalus kruiden van Jonnie Boer
♡ 2 eetlepels olijfolie
♡ 1 cup ongezoete sojayoghurt
♡ 1 el citroensap
♡ 2 el korianderblad
♡ peper
♡ zout

Bereidingswijze:
Zorg dat je zwarte bonen alvast gekookt zijn of gebruik zwarte bonen uit pot. Ik heb die dag een zak gedroogde bonen in de ochtend laten wellen en in de middag gekookt.
Snij de pompoen in blokjes en de jalapeñopeper in fijne stukjes.
Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak hierin de jalapeñopeper. Voeg daarna de kruiden toe en bak dit even mee
Doe de pompoenblokjes en de tomatenblokjes in de pan en bak voor 30 minuten op laag vuur met de deksel op de pan.
Maak ondertussen het sausje voor bij de pompoenchili (dit is optioneel). Doe de sojayoghurt met de citroensap, 1 el korianderblad en wat zout en peper in een kommetje en roer goed door elkaar.
Als het pompoenmengsel 30 minuten heeft opgestaan voeg dan de zwarte bonen toe en bak deze nog voor 5 minuten mee.
Verdeel het pompoenmengsel over de borden, leg een schep sojayoghurtsaus hier bovenop en bestrooi met wat korianderblad.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *