Lunch,  Recepten

Herfstsalade met kastanje champignons en gegrilde stoofperen

Ik kwam laatst op het idee om een herfstsalade te maken met gebakken champignons en gegrilde peer. Het resultaat was erg lekker en daarom ga ik dit gerecht dan ook zeker vaker maken!
Het recept is genoeg voor twee personen.

Ingrediënten:
Voor de salade
♡ 4 handen rucola melange
♡ 1 pot linzen
♡ 1/2 komkommer
♡ doosje kastanje champignons
♡ 2 handjes walnoten
♡ 2 el pompoenpitten
♡ 2 el zonnebloempitten
♡ 1 el olijfolie (om in te bakken)
♡ 2 el sojasaus
♡ 1/2 el balsamicoazijn
♡ 1 teentje knoflook
♡ bosje peterselie
♡ 4 stoofperen
Voor de dressing
♡ scheutje balsamico azijn
♡ scheutje lijnzaadolie
♡ snuf peper

Bereidingswijze:
Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan, snij de champignons in plakjes en pers de teen knoflook uit. Snij ook de peterselie fijn.
Doe de champignons, teen knoflook, 1 el sojasaus, 1/2 el balsamicoazijn en de peterselie in de olijfolie in de pan en bak dit tot al het vocht is verdwenen.
Rooster ondertussen de walnoot, pompoen- en zonnebloempitten. Als de walnoten bruin beginnen te worden is het klaar. Zet dit dan even apart.
Schil de stoofperen, verwijder het klokhuis en snij de stoofperen in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Grill de plakjes stoofpeer in een grillpan zonder olie. Draai de stoofpeertjes om als ze wat bruin worden.
Was de komkommer en snij in stukjes.
Verdeel de sla over 2 borden. Spoel de linzen af en verdeel deze over de sla. Leg de komkommer hier boven op gevolgd door de gebakken kastanje champignons.
Maak af met de plakjes stoofpeer, walnoten, pompoen- en zonnebloempitten.
Besprenkel met wat lijnzaadolie, balsamicoazijn en strooi wat peper over de salade.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *