Ontbijt,  Recepten

Havermout met courgette en kardemom

Ook deze keer heb ik groente verstopt in de havermout, namelijk courgette. Een mooie manier om zo aan genoeg groente op een dag te komen. En hoe fijn is het dan dat je al een groot deel bij het ontbijt gehad hebt?
Mijn zus kwam met het idee om courgette in de havermout te verwerken toen we op vakantie waren. We hadden allebei onze voorraad courgettes meegenomen en dat was veel, maar de voorraad moest wel op.
Dit keer gebruik ik geen kaneel omdat ik eens iets anders wilde proberen. Dit keer dus kardemom.
Kardemom heeft een heel eigen smaak en je moet hier van houden. Wist je dat kardemom rijk is aan ijzer en mangaan?
Kardemom is kruid wat vele mineralen en vitaminen bevat. Het is best een gezond kruid dus, zonde eigenlijk dat ik het zo weinig gebruik. Vaker doen!
Dit recept is genoeg voor twee personen.

Ingrediënten:
♡ 1 1/2 cup havermelk
♡ 1 cup havermout
♡ 1 kleine courgette
♡ 1 appel
♡ 2 handjes rozijnen
♡ 2 el gebroken lijnzaad
♡ 1/2 tl kardemom
♡ 1/2 tl gember
♡ snuf kurkuma
♡ snuf koekkruiden
♡ 2 handjes pecannoten

Bereidingswijze:
Schil de courgette en appel en rasp deze. Doe dit samen met de havermout, havermelk, rozijnen, gebroken lijnzaad en de kruiden in een steelpannetje.
Verwarm op laag vuur. Als de havermout een beetje plakkerig begint te worden is het klaar.
Verdeel over twee kommetjes en garneer eventueel met pecannoten.

Eetsmakelijk!