Diner,  Recepten

Farfalle met zelfgemaakte pastasaus en sojastukjes

Een week of twee geleden maakte ik met restjes groenten een pastasaus, die zo goed in de smaak viel dat ik besloot het nog eens te maken om er een recept van uit te schrijven.
Het is dit keer iets anders dan vorige keer maar het was evengoed heerlijk.
Ik gebruikte dit keer in plaats van vegan gehakt nu sojastukjes en deze kruidde ik zelf. Je kunt voor het gemak natuurlijk gewoon vegan gehakt toevoegen. Dit recept is genoeg voor 3 tot 4 personen.

Ingrediënten:
♡ 300 gram volkoren farfalle
♡ 75 gram sojastukjes
♡ 1 grote courgette of 2 kleintjes
♡ 1 prei
♡ 2 gele paprika’s
♡ 2 grote wortelen
♡ 6 tomaten
♡ 3 tenen knofook
♡ 1 rode ui
♡ 2 el olijfolie
♡ 1 pakje tomatenpuree
♡ 1 klein kopje water
♡ 1 bouillonblokje
♡ 1 el shoarma kruiden
♡ 1 el Italiaanse kruiden
♡ 6 tl sojasaus
♡ 2 drupjes liquid smoke
♡ 1 tl gerookte paprikapoeder mild
♡ Snuf Keltisch zeezout
♡ Snuf peper

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de courgette, prei, paprika, wortelen, tomaten en knoflook in stukjes en snipper de ui.
Leg de helft van de courgette, paprika en wortel op een bakplaat bekleedt met bakpapier. Doe hier ook de gesneden prei, 4 gesneden tomaten en 2 gesneden tenen knoflook bij. (Dit is de pastasaus. De rest van de groenten gaan als stukjes groente door de saus.)
Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel Italiaanse kruiden. Meng goed door elkaar. Zet in de oven voor ongeveer 40 minuten. Draai de groenten na 20 minuten even om.
Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Verwarm ondertussen de olijfolie in de pan. Bak hierin de ui glazig. Pers de teen knoflook uit en voeg deze samen met de shoarmakruiden, gerookt paprikapoeder, sojasas en de druppels liquid smoke toe. Verkruimel het bouillonblokje en doe deze samen met de sojastukjes in de pan. Schenk steeds een scheutje water erbij totdat al het water weg is.
Voeg nu de rest van de courgette, wortel, paprika en tomaat toe en bak dit even mee. Doe dan de deksel op de pan zodat de groenten goed gaar kunnen worden.
Wanneer de groenten uit de oven klaar zijn, pureer deze dan met de staafmixer (in een pannetje of maatbeker). Doe daarna de gepureerde groenten bij het sojastukjes- groentemengsel in de pan én voeg het pakje tomatenpuree toe. Laat dit nog even meepruttelen en breng daarna op smaak met Keltisch zeezout en peper.

Eetsmakelijk!

Tip: Lekker met vegan parmezaan of gewoon makkelijk met edelgistvlokken.
Gebruik ook eens wat andere groenten of een ander soort pasta. De mogelijkheden zijn eindeloos.