Diner,  Lunch,  Recepten

Erwtensoep met gerookte tofu

Toen ik op vakantie in Duitsland bij de DM gerookte tofu zag liggen bedacht ik mij gelijk dat ik dat wel kon gaan gebruiken in een erwtensoep.
Ik nam het mee naar Nederland en daar belandde het nog even in de kast. Het was nog geen erwtensoep weer. Nu het herfst is, en de hemel openbreekt, vind ik het wél tijd voor erwtensoep.

Ingrediënten:
♡ 450 gram spliterwten
♡ water (zoveel dat de spliterwten ruim onder water staan)
♡ 2 bouillonblokjes
♡ 1 knolselderij
♡ 3 kleine aardappelen
♡ 1 grote wortel
♡ 1 prei
♡ flinke hand selderij
♡ 1 pakje gerookte tofu

Bereidingswijze:
Op de verpakking van de spliterwten die ik had stond dat je de spliterwten 8 tot 10 uur moest laten weken, dus dat heb ik dan ook gedaan.
De avond van te voren zette ik, voordat ik naar bed ging, de spliterwten onder water in een grote pan. De spliterwten hadden zo ruim de tijd om te weken.
De volgende ochtend heb ik de spliterwten laten koken in het weekwater. Op de verpakking van de spliterwten stond voor het koken één tot anderhalf uur. Na een uur kun je de groenten in kleine blokjes snijden en toevoegen. Verkruimel ook de bouillon boven de pan. Kook dit mee.
Snij nu de gerookte tofu in plakken en daarna in stukjes en snij de selderij fijn. Als de knolselderij en wortel zacht zijn kun je de gerookte tofu en selderij toevoegen. Serveer de erwtensoep in een kommetje. Heerlijk als lunch of diner.

Eetsmakelijk!