Ontbijt,  Recepten

Drie in de pan met havermout

Omdat ik in het weekend vaak wat meer tijd heb dan anders, maak ik graag iets speciaals voor het ontbijt.
Ik was bezig met een het maken van een monkeyplatter voor M. en toen bedacht ik mij dat er eigenlijk iets echt lekkers miste.
Toen ik laatst met een van mijn vriendinnen aan het wandelen was vertelde ze mij dat ze nu ook een keer een pannenkoeken recept had voor mij. Wat het recept precies was, weet ik eigenlijk niet meer, maar een aantal ingrediënten heb ik wel onthouden.
Zo kreeg ik dus de inspiratie voor dit receptje.
Het beslag was erg dik en ik wilde maar kleine pannenkoekjes maken, dus maakte ik er gelijk “drie in de pan”.
Dit recept is genoeg voor 9 kleine pannenkoekjes.

Ingrediënten:
♡ 1 cup havermout
♡ 1 cup sojamelk
♡ 1 geprakte banaan
♡ 1 el lijnzaad
♡ 1/2 tl vanillepoeder
♡ kokosolie (om in te bakken)

Bereidingswijze:
Prak de banaan en doe dit samen met de sojamelk, havermout, lijnzaad en vanille in een blender en blend dit totdat alles goed gemengd is.
Schenk het mengsel in een kommetje, want het wordt dik en dan bestaat de kans dat je het niet gemakkelijk uit de blender kunt schenken.
Laat een beetje kokosolie in de koekenpan smelten en verdeel hier drie hoopjes met beslag in. Laat genoeg ruimte tussen de hoopjes met beslag zodat de pannenkoekjes elkaar niet kunnen raken.
Bak de pannenkoekjes bruin aan beide kanten.

Eetsmakelijk!

Tip: De pannenkoekjes zijn ook heerlijk met een scheutje ahornsiroop.