Diner,  Lunch,  Recepten

Couscoussalade met kikkererwten en rozijnen

In de zomer maakte ik snel deze couscous salade om mee te nemen naar het strand.
Het beviel mij zo goed dat ik besloot het nog eens te maken. Een heerlijk vullende salade die makkelijk te maken is. Het recept is voor twee personen.

Ingrediënten:
♡ 150 gram couscous
♡ 1 potje kikkererwten
♡ 3 tomaten
♡ halve komkommer
♡ 2 handjes rozijnen
♡ hand vol verse munt
♡ bosje verse peterselie
♡ halve kleine rode ui
♡ 1 el olijfolie
♡ 1 el citroensap
♡ 1 teentje knoflook
♡ snuf zout
♡ snuf peper

Bereidingswijze:
Maak de couscous klaar volgens de bereidingswijze van de verpakking.
Snij de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snij samen met de tomaten in stukjes.
Snipper de ui en snij de peterselie en munt fijn.
Doe de kikkererwten, rozijnen, ui, komkommer, tomaat, peterselie en munt in een kom en roer door elkaar.
Maak in een apart schaaltje de dressing. Pers het teentje knoflook en doe dit samen met de olijfolie, citroensap, peper en zout in het schaaltje. Meng goed door elkaar.

Eetsmakelijk!