Ontbijt,  Recepten

Carrotcake havermout

Het is morgen weer herfst en dat betekent dat hier de warme ontbijtjes weer wat vaker op tafel komen.
M. en ik zijn beide ontzettend gek op havermout en dat leek mij dan ook dé uitgelezen kans om wat extra groente te verwerken.
Groenten zijn natuurlijk hartstikke gezond en zitten vol met vitaminen. Dat kunnen we wel gebruiken met die ‘R’ in de maand. M. eet in de avond erg slecht dus ik wil proberen om de voedingstoffen die zij nodig heeft wat meer over de dag te verdelen. Van havermout eet zij met haar 14 maanden bijna net zoveel als ik en ook met dit recept was haar kom bijna helemaal leeg.
Het recept is genoeg voor 2 personen.

Ingrediënten:
♡ 1 cup havermout
♡ 2 cups havermelk
♡ 2 wortelen
♡ 2 handjes rozijnen
♡ 2 el lijnzaad
♡ 1 tl kaneel
♡ 1 tl speculaaskruiden

Bereidingswijze:
Rasp de wortelen en doe dit samen met de rest van de ingrediënten in een pannetje. Meng alles goed door elkaar. Verwarm tot de havermout een beetje plakkerig wordt.

Eetsmakelijk!