Diner,  Recepten

Aardpeer, spruitjes, aardappel, linzen en mosterdsaus

Toen ik laatst boodschappen aan het doen was, zag ik een zak aardperen liggen. Ik heb altijd al eens aardperen willen proberen want ik had ze nog nooit gegeten.
Niet wetende wat ik ermee zou maken nam ik de zak aardperen toch mee naar huis.
Thuis had ik nog spruitjes en een open pot met linzen en dacht dat mosterd er wel goed bij zou passen. Het recept is genoeg voor 2 tot 3 personen.

Ingrediënten:
♡ 500 gram aardperen
♡ 500 gram spruiten
♡ 1 pot linzen
♡ 3 aardappelen
♡ 1 el mosterdpoeder
♡ 2 tl knoflookpoeder
♡ 1 tl paprikapoeder
♡ 1 el rozemarijn
♡ snuf uien poeder
♡ 1 cup sojayoghurt
♡ 1 el mosterd
♡ 1 el oregano
♡ 1 tl ahornsiroop
♡ peper
♡ zout

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de aardperen, aardappelen en maak de spruitjes schoon. Snij de aardperen, aardappelen en spruitjes in even grote stukken en spoel de linzen af.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de groenten en linzen op.
Besprenkel met olijfolie en strooi de rozemarijn, mosterd-, knoflook-, paprika-, en uienpoeder over de groenten en linzen. Meng goed door elkaar.
Zet de bakplaat in de oven voor 30 minuten. Schep na 15 minuten alles even om.
Maak ondertussen de mosterdsaus door de sojayoghurt, mosterd, ahornsiroop, oregano, peper en zout door elkaar te roeren.
Als de oven klaar is verdeel dan het groente/linzenmengsel over de borden en schenk hier de dressing over.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *